Skip Navigation or Skip to Content
logo
Organisatie

Onze school

Wij vinden het van grote meerwaarde voor de leer- en leefomgeving dat onze leerlingen een diversiteit aan culturen en geloven vertegenwoordigen. Kinderen maken zo kennis met elkaars leefwereld en culturele achtergrond en verruimen hun blikveld. De multiculturele samenleving, dat zijn wij! En we zijn er trots op. Op De Ark kunnen kinderen zijn wie ze zijn. Vandaar dat onze school groeit! Het is ons streven om uit ieder kind het maximale talent te halen. Dit doen we onder andere met speciale lesmethodes. Die beïnvloeden het leer- en leefklimaat op onze school positief. Wij zien ouders als onmisbare schakel in de (leer)ontwikkeling van onze leerlingen. Ook bij het uitvoeren van diverse (buitenschoolse) activiteiten worden zij intensief betrokken. De Ark laat zich graag zien aan de buitenwereld. Zo zijn we goed vertegenwoordigd bij bijvoorbeeld de jaarlijkse Avondvierdaagse en bij de carnavalsoptocht.
Kijk hier naar een korte introductie film!

Wij werken op De Ark vanuit vier waarden: Plezier, Betrokkenheid, Eigenheid en Sámen. Sámen betekent dat leerlingen, leerkrachten en ouders sámen de Ark zijn: ambassadeurs van een mooie en bijzondere school waar ieder kind zich thuisvoelt.

De Ark maakt onderdeel uit van Verdi. Dit is een samenwerkingsverband van twintig basisscholen in en rond Veghel en Sint Oedenrode. De scholen vormen onderling een hechte eenheid.

Kinderen van alle geloven en culturen zijn welkom bij ons. Respectvol met elkaar omgaan, dat staat bij ons voorop!