Skip Navigation or Skip to Content
logo
Wat een opbrengst!

Leerlingen lopen voor het MS-fonds: ruim 4.500 euro!

Op een niet al te zonnige vrijdagochtend 24 mei verzamelden leerlingen, ouders en leraren van basisschool De Ark zich op het schoolplein voor de langverwachte sponsorloop. Dit jaar stond de sponsorloop in het teken van het Nationaal MS Fonds.

Dit is een organisatie die zich inzet voor onderzoek naar en behandeling van multiple sclerose (MS). De sponsorloop werd in vier etappes gehouden waarbij telkens twee klassen aan de beurt waren om te lopen. De eerste ronde begon al om 8.45 uur; dit in verband met de slechte weersvoorspellingen. De leerlingen van groep 1/2a en groep 6 mochten het spits af bijten en renden enthousiast rondjes op het rond de school uitgezette parcours. Ouders en leerlingen van andere klassen moedigden renners aan.

Betrokken
De leerlingenraad van De Ark was de drijvende kracht achter deze actie. Zij hadden het organiseren van een sponsorloop al een tijdje op hun wensenlijstje staan. Omdat er in groep 8 twee leerlingen zitten die zelf een ouder hebben met MS, was het kiezen van een geschikt goed doel dit jaar geen probleem. “Het is fantastisch om te zien hoe betrokken de leerlingen zijn,” zegt juf Mariska die zelf aan het hoofd staat van de leerlingenraad. “Ze hebben zich enorm ingezet en zijn trots op hun prestaties.

Wat een klapper!
Op woensdag 12 juni werd de totale opbrengst bekend gemaakt in het bijzijn van iemand van het nationaal MS fonds. De totale opbrengst van de sponsorloop is uiteindelijk maar liefst €4.588,48 !

Een groot applaus voor alle kinderen en een dankjewel voor alle mensen die gul gegeven hebben en mee hebben geholpen met de organisatie. “Op naar een toekomst zonder MS!”