Skip Navigation or Skip to Content
logo
Updates

Groep 8 bakt pannenkoeken voor AAtrium!

Basisschool De Ark verblijdt AAtrium met zelfgebakken pannenkoeken!

Op vrijdag 17 maart 2023 was het weer Nationale Pannenkoekendag. Groep 8 van onze school heeft daarom op deze ochtend pannenkoeken gebakken voor de bewoners van het AAtrium. Na bijna drie jaar afwezigheid vanwege corona, kon het feest eindelijk weer doorgaan!

In een lange optocht liepen de dertig leerlingen groep 8 -onder leiding van juf Bonnie en meester Nico- net na 10.00 uur richting het AAtrium om de senioren te trakteren op een gezellige ochtend. De leerlingen verdeelden zich over verschillende afdelingen en zijn aangesloten bij diverse activiteiten. Zo namen Suus, Guusje, Asya, Isra, Pamela en Janske plaats achter de rolstoelen om met een aantal bewoners een wandeling te maken door de wijk. Ook werden er gezelschapsspelletjes gespeeld en deden er leerlingen mee aan de crea-activiteiten.

Daan en Jens hebben een muziekstuk gespeeld op het keyboard en kregen hierdoor meteen contact met een van de bewoners die vroeger muziekdocent is geweest. Deze meneer werd direct enthousiast en heeft beide heren wat nieuwe muziekkennis bijgebracht; heel mooi om te zien. Ook Aukje was de hele week al druk aan het oefenen op school om deze ochtend een zangoptreden te kunnen geven. Ze werd hierbij begeleid door Irem, Saar, Lorita, Do en Berra die dansten op de maat van de muziek. De bewoners hebben met een grote glimlach de optredens aanschouwd.

Na een goed uur deelgenomen te hebben aan dit vermaak, moest er ook nog flink gewerkt worden in de keuken. Tegen het middaguur werden er overheerlijke pannenkoeken gebakken door de leerlingen, waarbij zij hun kookkunsten konden showen. Vooral Julian deed zijn klasgenoten verbazen door de ene na de andere pannenkoek in de lucht te gooien en hem te ‘flippen’.

Een klein uur later was al het beslag op en hadden de leerlingen voldoende pannenkoeken gebakken om alle bewoners te kunnen voorzien van een heerlijke maaltijd. De reacties van deze mensen was heel hartelijk en heeft een zeer positieve indruk gemaakt op de kinderen.

Buiten een lekkere lunch en een gezellige ochtend heeft deze dag ook op het gebied van samenwerking veel goeds gebracht. Daarnaast is het bijzonder om te zien dat het contact tussen de kinderen van De Ark en de senioren van het AAtrium zo soepel is verlopen deze dag. We gaan kijken hoe we dit in de toekomst een vervolg kunnen geven.

Klik hier voor een kort “pannenkoekendag” filmpje!